Οι κορυφαίες τάσεις κρουαζιέρας της Virtuoso για το 2020

Οι 7 κορυφαίες τάσεις κρουαζιέρας για το 2020, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό δίκτυο της Virtuoso, είναι οι παρακάτω…

παλάτια

1. Απομακρυσμένοι προορισμοί

Σύμφωνα με την έρευνα της Virtuoso, ο νούμερο ένα λόγος που οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για κρουαζιέρες είναι η δυνατότητα να επισκεφτούν πολλούς προορισμούς. Εκτός από την Καραϊβική ή τη Μεσόγειο, τα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται λιμάνια τόσο διαφορετικά όσο το Muscat στο Oman, το Manta στο Ecuador και το Rarotonga στα νησιά Cook.

2. Εμβάπτιση 

Οι γραμμές κρουαζιέρας δημιουργούν νέα δρομολόγια και εκδρομές στις ακτές, για να προσφέρουν περισσότερη “εμβάπτιση” προορισμού, δηλαδή σύνδεση με το προορισμό και το τοπικό περιβάλλον: διανυκτερεύσεις στον προορισμό, παραστάσεις σε λιμενικές και ακτοπλοϊκές εκδρομές, που ενθαρρύνουν βαθύτερες συνδέσεις με τους ντόπιους και τους πολιτισμούς, καθώς και πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια εκδρομών στην ξηρά, αποκαλύπτουν τον προορισμό στους επιβάτες.

3. Το κρύο είναι “Hot”

Οι επιβάτες που αναζητούν γραφικούς προορισμούς προσελκύονται από ψυχρούς τόπους όπως η Ανταρκτική, η Αρκτική, η Γροιλανδία και τα φιόρδ της Νορβηγίας.

4. Ενσυνείδητο Ταξίδι

Οι κρουαζιέρες ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βιώσιμα ταξίδια, μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών, καθώς και οικονομικών – πολιτιστικάπρογραμμάτων πιο φιλικών προς το περιβάλλον για την τόνωση των προορισμών που επισκέπτονται. Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας, μέχρι το 2030, η βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων έχει δεσμευτεί να μειώσει το ποσοστό εκπομπών CO² στο σύνολο του στόλου κατά 40%. Επίσης, ο οικονομικός αντίκτυπος στις κοινότητες που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια είναι τεράστιος, διατηρώντας 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν σε μισθούς ύψους 45,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

5. Μικρο-κρουαζιέρες

Μικρά ταξίδια, σύντομες ολιγοήμερες περιηγήσεις προσφέρονται για τους ταξιδιώτες με επιθυμία να ταξιδέψουν και περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους.

6. Κοντά στο σπίτι

Ενώ πολλά κρουαζιερόπλοια επιδιώκουν περιπέτειες σε απομακρυσμένες περιοχές, άλλα επικεντρώνονται σε δρομολόγια πιο κοντά στο σπίτι. Οι Αμερικανοί φαίνεται να επιλέγουν πολλές κρουαζιέρες κοντά τους, με μεγάλη ζητήση να έχουν οι κρουαζιέρες στον ποταμό Μισισσιπή.

7. Επιλογή μόνο σουίτας

Ορισμένοι από τους λάτρεις της κρουαζιέρας ταξιδεύουν μόνο σε σουίτα και εάν η κατηγορία δωματίου, που επιθυμούν δεν είναι διαθέσιμη, αλλάζουν την ημερομηνία πλεύσης τους. Η συνεχής ζήτηση για σουίτες, έχει οδηγήσει τις γραμμές να ανοίγουν τα δρομολόγια για κρατήσεις πολύ νωρίτερα, ειδικά για τις παγκόσμιες κρουαζιέρες, φτάνοντας μέχρι και το 2022!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...