Γιατί πρέπει να αναπτύξουμε την κρουαζιέρα στην Καλαμάτα

eleftheriaonline.gr*

του Δημήτρη Μανιάτη

Τουριστικού πράκτορα, τ. Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Η οικονομική συνεισφορά της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ σημαντική, μάλιστα το 2015 αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη, καθώς προβλέπεται ότι θα ταξιδέψουν περισσότεροι από 22 εκατομμύρια επιβάτες, παγκοσμίως.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας θα δρομολογήσουν επιπλέον αρκετά νέα ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια όπως ποταμόπλοια, κρουαζιερόπλοια για εξερευνήσεις και άλλες κατηγορίες πλοίων, επενδύοντας σημαντικά ποσά.

Παγκοσμίως τα οικονομικά έσοδα του κλάδου ήταν σημαντικά, ενώ απασχολήθηκαν πλέον του ενός εκατομμυρίου εργαζόμενοι.

Οι τάσεις για την κρουαζιέρα είναι ανοδικές για τους κάτωθι λόγους που θα αναφέρω επιγραμματικά:

1. Οσοι ταξιδιώτες είχαν επιλέξει την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών, θα συνεχίσουν να την επιλέγουν, διότι είναι ευχαριστημένοι από την προηγούμενη εμπειρία τους.

2. Από τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που προσφέρονται εν πλω είναι πολύ ικανοποιημένοι, ανεξάρτητα από το μέγεθος του πλοίου.

3. Με την κρουαζιέρα παρατηρείται αύξηση στους επιβάτες που ψάχνουν για νέες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο.

4. Είναι πολύ σημαντικό ότι αναπτύσσονται και οι ειδικές κρουαζιέρες.

5. Εν αντιθέσει με το διαδίκτυο και τα κινητά που έχουν το προβάδισμα στον τρόπο που κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές, για να κάνει κανείς κράτηση σε μια κρουαζιέρα χρειάζεται τον ταξιδιωτικό πράκτορα, διότι σύμφωνα με στατιστικές παγκοσμίως αυτό αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο και καλύτερο τρόπο κράτησης κρουαζιέρας.

6. Η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο συνεχίζει να αναπτύσσεται ως προορισμός, μαζί με άλλες περιοχές όπως η Ασία, η Αυστραλία, ενώ η Καραϊβική συνεχίζει να είναι η «βασίλισσα».

7. Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι συναρπαστικός, με καινοτομίες, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σημερινού επιβάτη (παροχή ασύρματης διαδικτυακής σύνδεσης, εμπειρίες και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ταξίδια γεύσεων, κ.λπ.).

Είναι παράγοντας ζωτικής σημασίας λοιπόν η ανάπτυξη της κρουαζιέρας με θετικά αποτελέσματα στην τοπική και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: eleftheriaonline.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...