H VOLOTEA συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα και συνδέει την Αθήνα με τη Μύκονο και τη Λέσβο


Προσφορά 764 πτήσεων και 95.500 θέσεων στα δρομολόγια από την Αθήνα προς έξι προορισμούς το 2016 – ανάπτυξη άνω του 65%.

Από την έναρξη των πτήσεών της στην Ελλάδα, ηVolotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 366.000 επιβάτες. 

Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα τις νέες συνδέσεις της με τη Μύκονο και τη Μυτιλήνη,  οι οποίες ξεκινούν στις 27 Μαΐου. Η Volotea αυξάνει κατά 66% σε σύγκριση με το περσινό έτος τις πτήσεις και τις προσφερόμενες θέσεις στα δρομολόγιά της από την Αθήνα.

_HAN2690

Η Volotea συνεχίζει να αναπτύσσεται από την Ελλάδα

Η Volotea εγκαινιάζει τις συνδέσεις Αθήνα – Μύκονος και Αθήνα – Μυτιλήνη από τις 27 Μαΐου, προσφέροντας σε κάθε δρομολόγιο:

– Τρεις πτήσεις τηνεβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

– 110 πτήσεις

– 13.750 θέσεις

Με παρουσία στην Ελλάδα από το 2012, η Volotea έχει μέχρι σήμερα μεταφέρει περισσότερους από 366.000 επιβάτες, με πτήσεις σε 12 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο,Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος.

Η Volotea ξεκίνησε πτήσεις στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 2015, προσφέροντας πέντε δρομολόγια (Μπάρι, Σαντορίνη, Παλέρμο, Πίζα και Βενετία) με 460 πτήσεις και 57.380 θέσεις. Με την προσθήκη των δύο νέων δρομολογίων (Μύκονος και Μυτιλήνη), η εταιρεία αυξάνει κατά 66% τον αριθμό των πτήσεων (764)και των θέσεων (95.500)από την Αθήνα. Φέτος, η Volotea θα εξυπηρετεί έξι προορισμούς από την Αθήνα: Μπάρι, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο και Βενετία.

Ο Carlos Muñoz, CEO και ιδρυτής της Volotea, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκαινίαση των δύο νέων δρομολογίων από την Αθήνα: «Εξυπηρετώντας την Ελλάδα με επιτυχία από το 2012, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε δύο νέα δρομολόγια από την Αθήνα, με 60% περισσότερες θέσεις φέτος. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά και ελπίζουμε να δούμε τους επιβάτες από την Αθήνα στις πτήσεις μας αυτό το καλοκαίρι, για να απολαύσουν τους δύο νέους προορισμούς που προσφέρουμε.»

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, πρόσθεσε: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την έναρξη των πτήσεων της Volotea προς δύο υπέροχους ελληνικούς προορισμούς, τη Μύκονο και τη Μυτιλήνη. Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία διετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Voloteaσε αυτό το αποτέλεσμα με την  επένδυση και την εμπιστοσύνη της,είναι πραγματικά  σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας!”

Η VOLOTEA καταγράφει δυναμική ανάπτυξη στην Ευρώπη:

Η Volotea συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εκπληρώνει τους στρατηγικούς στόχους της: η Εταιρεία, η οποία το 2012 είχε δύο βάσεις (Βενετία και Νάντη),έφτασε τις επτά το 2015 (Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας και Βερόνα) και μόλις εγκαινίασε την 8η βάση της στην Τουλούζη το Μάρτιο 2016.

Το 2016, ηχαμηλούκόστουςεταιρείαθαεξυπηρετείτρειςνέεςχώρες (Πορτογαλία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο), επιπροσθέτως στις 10 χώρες που εξυπηρέτησε πέρυσι (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία και Μολδαβία), προσφέροντας συνολικά περισσότερες από 38.000 πτήσεις με 196 δρομολόγια σε 72 πόλεις σε 13 χώρες.

Το 2015, η Volotea μετέφερε 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός για το 2016 θα κυμανθεί μεταξύ 3,3 και 3,5 εκατομμυρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 35%-40%. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει να έχει μεταφέρει συνολικά 10 εκατομμύρια επιβάτες έως το τέλος του έτους.  Εντός των πρώτων μηνών του 2016, η Εταιρεία θα εντάξει τέσσεραAirbusA319 στο στόλο της, ο οποίος αποτελείται από 19 Boeing 717. Αυτήηστρατηγικήαπόφασηθαεπιτρέψειστηνεταιρείανααυξήσειτην επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%,  αυξάνοντας τις θέσεις της από 125 σε 150 θέσεις,στα αεροσκάφη της.  Η ικανότητα τουA319 σε ό,τι αφορά τη διάρκεια πτήσης, θα επιτρέψει επίσης στην εταιρεία να εξυπηρετήσει δρομολόγια σε μεγαλύτερες αποστάσεις και, ως αποτέλεσμα, να διεισδύσει σε νέες αγορές.

Στις 21 Οκτωβρίου 2015, ηVolotea διακρίθηκε με το Βραβείο του Best Client Service για το 2015,στην κατηγορία των αεροπορικών εταιρειών. Σε ό,τι αφορά την Ποιότητα των Υπηρεσιών, η Volotea πέτυχε την υψηλότερη αξιολόγηση από όσες εταιρείες αξιολογήθηκαν, με 8.58 / 10, επίδοση που την τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας των αεροπορικών εταιρειών.

 

Σχετικά Άρθρα