H Qatar Airways εγκαινιάζει ημερήσια πτήση με Airbus Α380 για τη Μελβούρνη από τις 30 Ιουνίου 2017, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη επιβατική κίνηση


Η τρέχουσα χωρητικότητα θα αυξηθεί κατά 44% για να εξυπηρετήσει τη μεγάλη εισερχόμενη και εξερχόμενη ζήτηση 

Η Qatar Airways γιορτάζει επτά χρόνια δρομολογίων στη Μελβούρνη

Η Qatar Airways κλείνει επτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη Μελβούρνη και ανακοινώνει την προσθήκη του σούπερ τζάμπο A380 στο δρομολόγιο για την πόλη από τις 30 Ιουνίου 2017, ούτως ώστε να καλύψει την αυξανόμενη επιβατική κίνηση.

Το 517 θέσεων αεροσκάφος θα αυξήσει την χωρητικότητα της εταιρείας για το συγκεκριμένο δρομολόγιο κατά 44% ημερησίως, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ταξιδιωτική και εμπορική ζήτηση, συνδέοντας τους επιβάτες και τα εμπορεύματα με περισσότερους από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Group Chief Executive της Qatar Airways, η αυτού εξοχότητα κ. Akbar AlBaker δήλωσε: «Κατά την πορεία ανάπτυξής μας στην Αυστραλία, παρατηρούμε μια ξεκάθαρη ανάγκη για επιπλέον θέσεις στη γραμμή της Μελβούρνης. ΕίμαστεενθουσιασμένοιμετηνανακοίνωσητηςένταξηςτουΑ380στη γραμμή αυτή, μετά από επτά αδιάκοπα χρόνια λειτουργίας σε μια από τις καλύτερες πόλεις να ζεις στον κόσμο. Πιστεύω ότι οι επιβάτες από/προς τη Μελβούρνη θα εκτιμήσουν δεόντως την απρόσκοπτη και γρήγορη σύνδεση που προσφέρουμε μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Hamadστη Ντόχα. Επίσης, το εκτεταμένο μας δίκτυο δίνει πολλές επιλογές για μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Αυστραλίας, η οποία αποτελεί το «σπίτι» για πολλές οικογένειες με Ευρωπαϊκή καταγωγή από περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ελλάδα.»

Η Μελβούρνη αποτέλεσε την πρώτη πόλη στην οποία η QatarAirways ξεκίνησε πτήσεις στην Αυστραλία, ενώ αργότερα προστέθηκαν και το Περθ, το Σίδνει και η Αδελαΐδα. Η εταιρεία ξεκίνησε τις πτήσεις της προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας στις 06 Δεκεμβρίου 2009, με αεροσκάφος BoeingB777, 259 θέσεων. Με την ένταξη του Α380 στις πτήσεις, οι διαθέσιμες θέσεις για το δρομολόγιο θα διπλασιαστούν.

Το αεροσκάφος Airbus Α380 της QatarAirways περιλαμβάνει μια πολυτελή ιδιωτική καμπίνα Πρώτης Θέσης, η οποία διαθέτει πλατύτερες θέσεις, που μετατρέπονται σε ένα τελείως επίπεδο κρεβάτι, επέκταση του τραπεζιού ώστε να εξυπηρετεί δύο άτομα, επώνυμες πυτζάμες και παντόφλες και προϊόντα περιποίησης. Οι επιβάτες που επιλέγουν τη βραβευμένη Διακεκριμένη Θέση της QatarAirwaysμπορούν να απολαύσουν ιδιωτική πρόσβαση στο διάδρομο με τη διάταξη θέσεων 1-2-1 και διάφορες επιλογές όπως Wi-Fiεν πτήσει, για να παραμένουν πλήρως συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύουν

Επιπλέον, οι επιβάτες της Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης μπορούν να χαλαρώσουν στο loungeτου αεροσκάφους, που βρίσκεται στον επάνω όροφο του super-jumbo.

Η χωρητικότητα 517 θέσεων του Α380 εκτείνεται και στις τρεις κατηγορίες καμπίνας και περιλαμβάνει 8 θέσεις στην Πρώτη Θέση, 48 θέσεις στην Διακεκριμένη θέση και 461 θέσεις στην Οικονομική Θέση, ενώ προσφέρει κορυφαίες ανέσεις και υπηρεσίες που κάνουν το Α380 να ξεχωρίζει από τα άλλα αεροσκάφη.

Οι επιβάτες της Οικονομικής Θέσης μπορούν να επωφεληθούν από την άνεση χώρου του Α380, με υψηλότερα ταβάνια, μεγαλύτερες θέσεις και σχεδιασμό που δίνει περισσότερο χώρο για τα πόδια και ειδικά διαμορφωμένο στήριγμα για το κεφάλι στο κάθισμά τους.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από/προς τη Μελβούρνη και πραγματοποιούν διέλευση από τον κόμβο της QatarAirways, στο διεθνές αεροδρόμιο Hamadστη Ντόχα, μπορούν να το κάνουν με άνεση και αποτελεσματικότητα, καθώς το πολυτελές και μοντέρνο αεροδρόμιο διαθέτει περισσότερα από 40.000 τετραγωνικά σε καταστήματα και εστιατόρια, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 70 καταστήματα και 30 εστιατόρια, καθώς επίσης και χώρους με πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, ξενοδοχείο και σπα. Οι επιβάτες Πρώτης και Διακεκριμένης κατηγορίας μπορούν επίσης να απολαύσουν τα δύο βραβευμένα lounges, τα AlSafwaFirstLoungeκαι το AlMourjanBusinessLounge. Το AlSafwaFirstLounge είναι το πρώτο loungeαεροπορικής εταιρείας στον κόσμο το οποίο βραβεύτηκε με το SevenStarFirstLoungeAward από τα Βραβεία SevenStarsLuxuryHospitalityandLifestyle, γνωστά αλλιώς ως και τα Όσκαρ της Πολυτελειας.

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να μετατρέψουν τη διέλευση τους από τη Ντόχα σε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, τους δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν της νέα βίζα 96 ωρών που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού του Κατάρ. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν τις διάφορες επιλογές που έχει να προσφέρει η Ντόχα, όπως το παγκοσμίως γνωστό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Πολιτιστικό Χωριό Katara ή τα σαφάρι στην έρημο και οι κοσμοπολίτικες αποδράσεις στην πόλη.

Επιπρόσθετα από την αύξηση δυναμικότητας σε κύριους προορισμούς, η QatarAirwaysσυνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της. Το 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε νέα δρομολόγια σε προορισμούς όπως οι Αδελαϊδα (Αυστραλία), Ατλάντα (ΗΠΑ), Μπίρμινχαμ (Η.Β.), Βοστόνη (ΗΠΑ), Ελσίνκι (Φινλανδία), ΛοςΆντζελες (ΗΠΑ), Μαρακές (Μαρόκο), Πίζα (Ιταλία), Ρας ελ Κάιμα (ΗΑΕ), Μαχέ (Σευχέλλες), Σίδνευ (Αυστραλία), Βίντχουκ (Ναμίμπια) και Γιέρεβαν (Αρμενία).


Καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων:

ATH-DOHQR210 Αναχώρηση: 13:45 Άφιξη: 18:00

DOH-MELQR904 Αναχώρηση: 20:50 Άφιξη: 17:20 (+1)

MEL-DOHQR905 Αναχώρηση: 22:05 Άφιξη: 05:25 (+1)

DOH-ATHQR209 Αναχώρηση: 07:15 Άφιξη: 12:05

Σχετικά Άρθρα