Όλο και περισσότερες αεροπορικές αυξάνουν το κόστος των χειραποσκευών

insider.gr*

Σε κανόνα με ελάχιστες εξαιρέσεις μετατρέπονται τον τελευταίο καιρό οι χρεώσεις των χειραποσκευών στα αεροπλάνα με όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να υιοθετούν τις πρακτικές των low cost αερομεταφορέων. Οι τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις έρχονται από το αμερικανικό έδαφος με τους αερομεταφορείς να εκτοξεύουν το κόστος της χειραποσκευής στα 30 δολάρια σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τα κόστη από τις υψηλότερες τιμές καυσίμων.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή η United Continental Holdings Inc ανακοίνωσε αύξηση κατά 5 δολάρια για τις χειραποσκευές. Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, η δεύτερη χειραποσκευή θα κοστίζει 40 δολάρια στις εσωτερικές πτήσεις των ΗΠΑ, στο Πουέρτο Ρίκο, στις Παρθένες Νήσους, στην Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική, εξήγησε η United, και θα φτάνει τα 50 δολάρια για πτήσεις από και προς Καναδά.

Λίγες μέρες νωρίτερα αντίστοιχη πρακτική είχε ακολουθήσει και η JetBlue Airways Corp.ανακοινώνοντας τις δικές της αυξήσεις τιμών για τις χειραποσκευές με άμεση μάλιστα εφαρμογή δηλαδή για εισιτήρια που αγοράζονται από τις 31 Αυγούστου κι έπειτα. Οι κινήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων επισφραγίζουν την τάση για αύξηση των εσόδων από περιφερειακές χρεώσεις κι όχι από τον ναύλο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ: insider.gr

Διαβάστε ακόμη: Η νέα πολιτική αποσκευών της Ryanair που θα ισχύει από το Νοέμβριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...