Το αεροδρόμιο της Αθήνας αλλάζει!

Πλήρης αναβάθμιση των περιοχών Εντός & Εκτός Σένγκεν

με έμφαση στη λειτουργικότητα, στην άνεσηκαι στο σύγχρονο σχεδιασμό 

 • Λειτουργικές και αισθητικές αλλαγές στις 2 περιοχές, έκτασης 9.000 και 15.000 τ.μ.
 • Κεντρικός έλεγχος ασφάλειας
 • Τριπλασιασμός χωρητικότητας ελέγχου καρτών επιβίβασης
 • 20% καλύτερη απόδοση των σημείων ελέγχουασφαλείας
 • Ταχύτερη μετεπιβίβαση 
 • Νέες μονάδες και προϊόντα για τον επιβάτη
 • Ενιαίος χώρος αγορών, φαγητού και αναμονής
 • Εμπορική περιοχή έκτασης 11.000 τ.μ.
 • Επιπλέον καθιστικοί χώροι 2.000 τ.μ.
 • 126 καταστήματα (64 retail, 34 εστίαση, 28 υπηρεσίες)

Το αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσιάζει τη νέα εικόνα του!

Με έμφαση στη λειτουργικότητα, την εξυπηρέτηση, το μοντέρνο σχεδιασμό καιτη σύνθεση ελληνικών κλασσικών και σύγχρονων στοιχείων, οι περιοχές εκτός Σένγκεν (9.000 τ.μ.) και εντός Σένγκεν (15.000 τ.μ.) άλλαξαν, με την ολοκλήρωση ενός έργου συνολικής αναβάθμισηςτης εμπειρίας του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο.Το έργο σχεδιάστηκε «παρακολουθώντας» τις σύγχρονες ανάγκες της ταξιδιωτικής διαδικασίας και εμπειρίας και προσφέρει στους επιβάτες ανανεωμένους χώρους, άνεση, και περισσότερες επιλογές.

Κεντρικός Έλεγχος Ασφαλείας

Η πρώτη σημαντική αλλαγή αφορά στη δημιουργία 2 κεντρικών σημείων ελέγχου ασφαλείας στις εισόδους των περιοχών εκτός Σένγκεν (διαβατήρια – ασφάλεια) και εντός Σένγκεν (κάρτες επιβίβασης – ασφάλεια).

Σε σχέση με τον αποκεντρωμένο έλεγχο που ίσχυε πριν από το έργο, η νέα διαρρύθμιση διαχωρίζει πλήρως τη λειτουργική δραστηριότητα από την αναψυχή στο αεροδρόμιο. Επιτρέποντας στους επιβάτες να «αφήνουν πίσω τους» εξαρχής τη διαδικασία του κεντρικού ελέγχου, τους δίνει πλέον την άνεσηνα περιηγηθούνστις νέες, αναβαθμισμένες διαδρομές  και χώρους των εντός και εκτός Σένγκεν περιοχών, χωρίς πίεση χρόνου. Με το νέο κεντρικό σύστημα, η απόδοση των σημείων ελέγχου έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με τηνπροηγούμενη υποδομή, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η βελτίωση της διαδικασίας μετεπιβίβασης, καθώςοιtransfer επιβάτες φθάνουν στην πύλη αναχώρησής τους10 λεπτά ταχύτερα.

Μετά τον έλεγχο: «Αγορά – Στοά / Δρόμος – Πλατεία» 

Αφού ελεγχθούν κεντρικά, οι επιβάτες -και στις 2 περιοχές-εισέρχονται στους αναβαθμισμένους χώρους,που,μεανανεωμένη αισθητική και μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις και προσδοκίες των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών. Με νέα ταυτότητα, περισσότερες ελληνικές αναφορές καιστόχο μια ξεχωριστή και άνετη εμπειρία, έξυπνα σχεδιασμένεςδιαδρομές υποδέχονται το κοινόσε ένα περιβάλλον που προσκαλεί για γνωριμία και εξερεύνηση!

 • Με έμπνευση από την κλασσική Ελλάδα, στηνπεριοχήεκτός Σένγκεν δημιουργήθηκαν 3 διακριτές εμπορικές ζώνες, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την «Αγορά», θυμίζειεμπορικά καταστήματα της Αθήνας καθώςδιασχίζει την ενδιάμεση «Στοά» και, στο τέλος της «βόλτας στην πόλη», ολοκληρώνεται στην «Πλατεία» (κομβικό σημείο για τις πύλες αναχώρησης), που συνδυάζει αγορές, φαγητό καιαίσθηση χαλάρωσης πριν από την πτήση.
 • Αντίστοιχα, η περιοχή εντός Σένγκεν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή ελκυστικών προτάσεων, εικόνων και εμπειριών.Παραπέμποντας σεμια «βόλτα στη σύγχρονη πόλη»,οι επιβάτες ξεκινούν από την «Αγορά», διασχίζουν τον πολυσύχναστο «Δρόμο», περιηγούνται στην «Ελληνική Γειτονιά» για να καταλήξουνστην «Πλατεία», όπου έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τηνγαστρονομική ποικιλία με έμφαση στις ελληνικές γεύσεις, απολαμβάνοντας και δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο χρόνο παραμονής τους!

Για το video πατήστε εδώ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...