Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

insider.gr*

Μεγάλη πίεση δέχονται τον τελευταίο καιρό τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών κυρίως από τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των καυσίμων. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν μάλιστα πως αν η τάση συνεχιστεί οι αερομεταφορείς θα αναγκαστούν να προβούν σε αυξήσεις των ναύλων τους για να εξισορροπήσουν τα κέρδη τους.

Παρότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο θα ακριβύνουν οι αεροπορικές θέσεις καθώς και το πότε ακριβώς θα προχωρήσουν οι εταιρείες στις αυξήσεις αυτές, το μήνυμα μοιάζει ομόφωνο τουλάχιστον από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες του χώρου.

«Οι καταναλωτές θα πληρώνουν περισσότερα για να ταξιδέψουν, λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων», δήλωσε ταξιδιωτικός αναλυτής και ιδρυτής της Atmosphere Research Group, Χένρι Χάρτεβελντ.

«Οι αυξήσεις ενδέχεται να επηρεάσουν μέχρι και τις προγραμματισμένες πτήσεις αυτού του καλοκαιριού, όσους δηλαδή δεν έχουν ακόμα κλείσει το εισιτήριό τους για τον προορισμό που θέλουν να επισκεφτούν.

Τα σενάρια βέβαια ως προς το ποιες πτήσεις για ποιους προορισμούς και με ποιο τρόπο θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις αυτές ποικίλλουν, σύμφωνα με τον Χάρτεβέλντ. Η μια περίπτωση είναι να αυξήσουν τους βασικούς ναύλους έως και 10 δολάρια, ειδικά για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ή τις business class θέσεις. Διαφορετικά θα μπορούσαν να επιβάλλουν πρόσθετο φόρο καυσίμων ή ακόμα και να διαθέτουν λιγότερες θέσεις στους φθηνούς κωδικούς πτήσεων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, μείωσε τις προβλέψεις κερδών για την τρέχουσα χρονιά κατά 12% σε σχέση με την αρχή του έτους, υπογραμμίζοντας ότι γι’ αυτό ευθύνεται η αύξηση κόστους των καυσίμων αλλά και της εργασίας.

Η κίνηση φαντάζει λογική αν σκεφτεί κανείς πως το αργό πετρέλαιο Brent, κατέγραψε αύξηση 12%, φτάνοντας τα 75 δολάρια το βαρέλι.

Οι αερομεταφορείς σημειώνουν πως οι επιβάτες πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερες τιμές . «Εάν οι τιμές παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα οι τιμές των ναύλων αναμένεται να αυξηθούν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της American Airlines (AAL), Ντουγκ Πάρκερ τον Απρίλιο.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο:  insider.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...