Μην κλείσετε εισιτήρια με προορισμό την Αγγλία για μετά τις 29 Μαρτίου 2019

Σύμφωνα με δημοσίευμα της thesun.co.uk, που στηρίζεται σε δηλώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στην Βρετανία, το Brexit μπορεί να σταθεί αιτία για την καθήλωση των αεροπλάνων στα αεροδρόμια της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει τις πτήσεις από τις 29 Μαρτίου του 2019, οπότε και έχει τεθεί χρονικά η ημερομηνία επίσημης εξόδου της Βρετανίας από την ένωση.

Τα προβλήματα στις αεροπορικές εταιρίες θα αφορούν σύμφωνα με το δημοσίευμα όλους τους προορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και 17 ακόμη χώρες του κόσμου, μεταξύ τους και οι ΗΠΑ.

Αν λοιπόν η Βρετανία δεν καταλήξει σε συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό οι πτήσεις να ακυρωθούν την ίδια κιόλας μέρα. Μια τέτοια εξέλιξη θα οφείλεται στο γεγονός πως η αεροπορική κίνηση ελέγχεται από την συμφωνία για τον Κοινό Ευρωπαϊκό Αεροπορικό χώρο, που επιτρέπει στα αεροσκάφη να κινούνται χωρίς περιορισμούς από το ένα κράτος – μέλος στο άλλο. Μετά το Brexit θα πρέπει αυτή η συμφωνία να αντικατασταθεί με άλλη, που θα καλύπτει τις πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...