Θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα!

Σε πολλά μεταφορικά μέσα υπάρχουν θέσεις ορθίων, όπως για παράδειγμα τα λεωφορεία, τα τρένα κλπ, και γιατί όχι και στα αεροπλάνα;

Συγκεκριμένα, οι θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα δεν είναι κάτι το καινούριο, και έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί η πρόταση αμέσως.

Από ότι φαίνεται, όμως, οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα, αφού υπάρχουν πλέον ορισμένοι κατασκευαστές που παρουσιάζουν τέτοιες ειδικές θέσεις στις οποίες οι επιβάτες θα “κάθονται” σχεδόν όρθιοι. Η πρόταση αυτή έχει στόχο να αυξήσει την χωρητικότητα των αεροσκαφών τουλάχιστον κατά 20% και κατ’ επέκταση τη μείωση του κόστους ενός εισιτηρίου.

Μια σχεδόν ανύπαρκτη θέση, παρουσιάστηκε, λοιπόν, από την ιταλική εταιρεία Aviointeriors με την δική της πρόταση SkyRider 2.0. Σε αυτήν οι επιβάτες απλά θα στηρίζονται κάπου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Καλώς ή κακώς η φετινή αυτή πρόταση, συγκριτικά με άλλες του 2010, δείχνει περισσότερο ασφαλής και σίγουρα πιο αναπαυτική. Τα τότε σχέδια είχαν απορριφθεί για ευνόητους λόγους, αλλά οι Ιταλοί κατασκευαστές φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη από τις αρχές, αφού και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εντυπωσιαστεί.

Ασχέτως του ότι ακόμη και σήμερα πολλοί είναι οι επιβάτες που παραπονιούνται για έλλειψη άνεσης στα αεροσκάφη, μάλλον αυτή η νέα πρόταση για θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα θα κερδίσει πολλούς οπαδούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...