Η SilkAir μεταβιβάζει δρομολόγιά της στη Scoot

Την επόμενη διετία, η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Scoot θα αναλάβει δρομολόγια της SilkAir, ενόψει της συγχώνευσης της τελευταίας με τη Singapore Airlines (SIA). Παράλληλα, η Scoot θα μεταβιβάσει κάποια δρομολόγιά της σε προορισμούς που εξυπηρετούνται ήδη από τη SIA και SilkAir.

Οι αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο του 2019 έως και το δεύτερο μισό του 2020. Πρόκειται για μια κίνηση αξιολόγησης της απόδοσης των παρόντων δρομολογίων με κύριο στόχο τον εντοπισμό της αεροπορικής εταιρίας του Ομίλου της SIA που θα τα εξυπηρετεί καλύτερα. Οι αλλαγές, οι οποίες είναι υποκείμενες σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, θα αφορούν τα εξής:

Από τη SilkAir στη Scoot:

  • Luang Prabang και Vientiane στο Λάος, τον Απρίλιο 2019

  • Coimbatore, Trivandrum και Visakhapatnam στην Ινδία, από το Μάιο 2019 έως τον Οκτώβριο 2019

  • Changsha, Fuzhou, Kunming και Wuhan στην Κίνα, από το Μάιο 2019 έως τον Ιούνιο 2019

  • Chiang Mai στην Ταϊλάνδη, τον Οκτώβριο 2019

  • Kota Kinabalu στη Μαλαισία, το Δεκέμβριο 2019

  • Balikpapan, Lombok, Makassar, Manado, Semarang και Yogyakarta στην Ινδονησία, από τον Μάιο 2020 έως Ιούλιο 2020

Από τη Scoot στη SIA (πρόκειται για προορισμούς που εξυπηρετούνται ήδη από τη SIA):

  • Bengaluru και Chennai στην Ινδία, το Μάιο 2019 καθώς και το Μάιο 2020

Από τη Scoot στη SilkAir (πρόκειται για προορισμούς που εξυπηρετούνται ήδη από τη SilkAir):

  • Shenzhen στην Κίνα, από τον Ιούνιο 2019

  • Kochi στην Ινδία, από τον Οκτώβριο 2019

Επιπλέον, η SilkAir θα καλύπτει εποχικά το δρομολόγιο προς Mandalay. Οι τρέχουσες πτήσεις θα διακοπούν το Μάρτιο του 2019 και θα τεθούν και πάλι σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020. Ενδιάμεσα, η Scoot θα διακόψει από τον Ιούνιο του 2019 τις πτήσεις της προς τη Χονολουλού λόγω μειωμένης ζήτησης.

Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές και θα ισχύουν κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων. Οι επιβάτες που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις θα πετάξουν με τα νέα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν από τις Scoot, SIA και SilkAir όπου αυτό είναι δυνατό. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποζημιωθούν.

Έχουμε διανύσει ήδη το ½ του τριετούς προγράμματος ανακατάταξης και η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μια ακόμα σημαντική εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση. Η αναθεώρηση των δρομολογίων αναμένεται να ενισχύσει μακροπρόθεσμα τον Όμιλο της SIA μετά την τοποθέτηση της κάθε αεροπορικής μας εταιρίας στην κατάλληλη αγορά” αναφέρει ο CEO της SIA, κ. Goh Choon Phong.

Η SIA ανακοίνωσε το Μάιο ότι η περιφερειακή της αεροπορική εταιρία SilkAir θα προχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών καμπίνας εν όψει της συγχώνευσής της με τη SIA. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα προβλέπει πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα στη Διακεκριμένη Θέση καθώς και εγκατάσταση του ψυχαγωγικού συστήματος στην πλάτη των καθισμάτων της Διακεκριμένης και της Οικονομικής Θέσης.

Η επένδυση αποσκοπεί στην εναρμόνιση της ποιότητας των προϊόντων καμπίνας σε όλο το δίκτυο του Ομίλου της SIA. Παράλληλα, ο στόλος της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Scoot θα αυξηθεί με την προσθήκη 14 αεροσκαφών Boeing 737-800 από την SilkAir, ενώ η SilkAir αναμένεται να ενισχύσει τη δραστηριότητά της τα επόμενα χρόνια μετά την παραλαβή οκτώ αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...