Οι ταξιδιώτες προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα για προσωποποιημένες υπηρεσίες

εξατομίκευση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Sabre (Hospitality Solutions), που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν κατά μέσο όρο 60 £ παραπάνω για την «προσωποποίηση του ταξιδιού τους», κάτι που μένει ανεκμετάλλευτο από τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές εταιρείες.

Η μελέτη έγινε σε πάνω από 100 επαγγελματίες του τουρισμού και της τεχνολογίας και έδειξε ότι η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα για επιπλέον υπηρεσίες. Επίσης, το 70% των ταξιδιωτών θέλει να λαμβάνει ταξιδιωτικές επιλογές με βάση τις προτιμήσεις του.

Σύμφωνα με τον Eric Hallerberg, managing director της Sabre στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία: “Η τουριστική βιομηχανία αφήνει λεφτά στο τραπέζι με το να μην κάνει -ευρέως διαθέσιμες- βοηθητικές υπηρεσίες όπου και όποτε ο ταξιδιώτης τις θέλει”.

Η μελέτη έδειξε ότι περισσότερες γυναίκες (71%), απ’ότι άντρες (63%) είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν περισσότερα για να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες, ενώ το 20% των ταξιδιωτών νεαρής ηλικίας (16 – 24 ετών), είναι πρόθυμο να ξοδέψει πάνω από 100 £ για να διαμορφώσει όπως θέλει τα ταξίδια του, κάτι που ισχύει μόνο με για το 10% των ταξιδιωτών, άνω των 55 ετών.

Επίσης, οι γυναίκες δείχνουν πιο πρόθυμες να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες, για να λάβουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, με το 25% να προτίθεται να μοιραστεί την τοποθεσία και με το 33% να προτίθεται να μοιραστεί το ιστορικό των ταξιδιών του σε επαγγελματίες στο χώρο των ταξιδίων.

Σύμφωνα με τον Lennert De Jong, Γενικό Εμπορικό Διευθυντή των Citizen M Hotels: “Στη ξενοδοχειακή βιομηχανία υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία με τη χρησιμοποίηση πληροφοριών από τους επισκέπτες, για τη δημιουργία πολύτιμων εμπειριών, που όχι μόνο θα φέρουν παραπάνω έσοδα από τις επιπλέον αγορές, αλλά και θα δημιουργήσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με τους ταξιδιώτες, γιατί θα αισθάνονται ότι το ξενοδοχείο τους γνωρίζει και τους νοιάζεται”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...