Γιατί όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες εμπιστεύονται τους τουριστικούς πράκτορες


Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες γνώρισαν μεγάλες δόξες, και ειδικά την δεκαετία των 90’s φαινόταν πως όλοι είχαν τον προσωπικό τους ταξιδιωτικό επαγγελματία. Η τεχνολογία, το ίντερνετ και οι OTAs έφεραν αδιαμφισβήτητα μία αναταραχή στον κλάδο, μιας και οι περισσότεροι επέλεγαν να οργανώσουν online μόνοι τους τα ταξίδια τους.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες εμπιστεύονται τους επαγγελματίες. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι τρεις βασικοί λόγοι που οι σύγχρονοι ταξιδιώτες περνούν όλο και πιο συχνά την πόρτα ενός ταξιδιωτικού γραφείου;

Λύσεις για κάθε γούστο

Οι ταξιδιώτες πλέον δε θέλουν απλά να χαλαρώνουν σε μία εκδρομή. Θέλουν εμπειρίες και πολλές φορές αναζητούν συγκεκριμένα είδη ταξιδιών, όπως για παράδειγμα τουρισμό που συνδυάζεται με εμπειρίες ευεξίας ή με φιλανθρωπικές δράσεις. Αυτά τα ταξίδια, λοιπόν, δεν μπορεί ο καθένας να τα οργανώσει μόνος του. Μπορεί όμως να τα οργανώσει ένα υπεύθυνος, ενημερωμένος ταξιδιωτικός πράκτορας, και γι αυτό πολλοί επιλέγουν τη βοήθειά του.

[Δείτε ακόμη: Ραγδαία ανάπτυξη παρουσιάζει ο τουρισμός ευεξίας   &

Οι Tour Operators προσφέρουν πακέτα διακοπών με εθελοντική εργασία]

Δεν υπάρχει χρόνος

Κακά τα ψέματα, οι ρυθμοί της ζωής μας είναι πολύ γρήγοροι και δεν υπάρχει πάντα ο απαραίτητος χρόνος να ψάξουν όλοι τις πληροφορίες που θέλουν, να κάνουν τις συγκρίσεις και τις κρατήσεις. Όταν, όμως, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο με εναλλακτικές και να κανονίσει την κάθε λεπτομέρεια, ο ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο.

Εγγύηση τιμής

Η πεποίθηση πως μέσω online κρατήσεων οι ταξιδιώτες πετυχαίνουν τιμές-ευκαιρίες, μάλλον δεν ισχύει, καθώς προκύπτουν κρυφές χρεώσεις και ελλείψεις. Αντίθετα, ένας σωστός ταξιδιωτικός πράκτορας φροντίζει να κάνει τις απαραίτητες επαφές, να φτιάξει εξατομικευμένα πακέτα και να διαπραγματευθεί προνομιακές τιμές για τους πελάτες του, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό και στην καλύτερη τιμή – μέσα σε ορισμένο budget.

 

Σχετικά Άρθρα