Γκέι Τουρισμός: Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών αποφεύγει τους προορισμούς όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού, σε 900 άτομα, το online τουριστικό πρακτορείο OutOfOffice.com και το περιοδικό Attitude, με θέμα τις ταξιδιωτικές συνήθειες των γκέι ταξιδιωτών, το 61% των ερωτηθέντων δεν θα επισκεφθεί έναν προορισμό, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, αν και το 60% παραδέχτηκε ότι δεν θα ήθελε να περιοριστεί μόνο σε gay-friendly προορισμούς και θα ήθελε να μπορεί ελεύθερα να ταξιδέψει σε οποιοδήποτε προορισμό. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) έχει ταξιδέψει με τον σύντροφό του, ενώ το 21% έχει ταξιδέψει σόλο.

Untitled-1

Το Παρίσι είναι η δημοφιλέστερη πόλη, που αναμένεται να επισκεφθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες και ακολουθούν η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ. Διεθνώς, η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, με το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και την Ταϋλάνδη να ακολουθούν.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%) δήλωσε ότι επιλέγει για διακοπές έναν παραθαλάσσιο προορισμό ή έναν προορισμό, που περιλαμβάνει πολιτισμό και ιστορία, με το 58% να δηλώνει ότι θέλει το ταξίδι να συνδυάζει νυχτερινή ζωή και clubbing.

Κλείνοντας, ο ιδρυτής της OutOfOffice.com, Darren Burn είπε: “Ο νόμος αλλάζει συνεχώς και είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να ζητούν συμβουλές εμπειρογνωμόνων πριν από το ταξίδι τους προς ορισμένους προορισμούς”. Η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Καραϊβική. Στη Νιγηρία, τη Μαυριτανία Σουδάν, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, η ομοφυλοφιλία επισύρει την ποινή του θανάτου. Ωστόσο, υπάρχουν και προορισμοί, που με τη σωστή καθοδήγηση είναι ασφαλείς, όπως η Ινδία και οι Μαλδίβες.

More Info: attitude.co.uk

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...