Πώς θα επηρεάσει η εφαρμογή Google Trips τα ταξιδιωτικά πρακτορεία;

Google TripsΣύμφωνα με την Nicole Kow στην trekksoft.com (συμβουλευτική εταιρεία για επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού), η νέα εφαρμογή της Google, Google Trips, είναι ένας εξατομικευμένος ταξιδιωτικός οδηγός, που αποθηκεύει όλες τις κρατήσεις του χρήστη (ακόμη και παρελθοντικές ξενοδοχειακές κρατήσεις), ενώ ταυτόχρονα κάνει προτάσεις στο χρήστη για δραστηριότητες, εστιατόρια και αξιοθέατα, που αξίζει να επισκεφτεί. Μάλιστα, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να είναι προσβάσιμες και offline.

Τι μπορεί να σημαίνει – όμως – μία τέτοια εφαρμογή για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αλλά και για την τουριστική βιομηχανία γενικότερα;

Το δημοσίευμα παραθέτει 4 σημεία – κλειδιά, τα οποία πρέπει να λάβουν υπόψη οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού, εάν θέλουν να πετύχουν στις νέες αυτές συνθήκες:

1. Online πρόσβαση
Αυτή η εφαρμογή κατευθύνει τους χρήστες στις ιστοσελίδες δημοφιλών αξιοθέατων. Αντίστοιχα και ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο πρέπει να διαθέτει μία ιστοσελίδα -κατάλληλη και για κινητά-, έτσι ώστε να μπορούν οι ταξιδιώτες, που ενδιαφέρονται για διάφορες ταξιδιωτικές δραστηριότητες, να κάνουν τις κρατήσεις τους.

2. Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Οι σημερινοί ταξιδιώτες προτιμούν να περνούν το χρόνο τους, κάνοντας ταξιδιωτικές εξερευνήσεις, παρά κρατήσεις και αυτό συμβαίνει κυρίως, γιατί οι κρατήσεις τους μπορούν πλέον να γίνουν εύκολα και online. Το 85% των ταξιδιωτών αναψυχής προτιμά να οργανώσει τις δραστηριότητες του ταξιδιού του, αφού φτάσει στον προορισμό του, και οι προτάσεις της εφαρμογής, αντανακλά ακριβώς αυτήν την τάση, την οποία πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες.

3. Εμφάνιση στη Google
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να ελέγξουν, εάν η επιχείρηση τους είναι καταγεγραμμένη στη Google και εάν οι πληροφορίες τους είναι σωστές (εμφάνιση σωστής τοποθεσίας στο Google Maps, σωστού ωραρίου λειτουργίας στο Google Business κλπ.).

4. Κρατήσεις μέσω της εφαρμογής
Αν και η Google δεν έχει αναφέρει, αν και κατά πόσο θα δίνεται στο μέλλον η δυνατότητα κρατήσεων μέσω της εφαρμογής, οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία τέτοια εξέλιξη, αναβαθμίζοντας τα δικά τους συστήματα online κράτησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...