Επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας

της Χριστίνας Παπασταθοπούλου, efsyn.gr*

Ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών σε λιμάνια κρουαζιέρας, το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ναύδετα και την επιτάχυνση των διαδικασιών με τις οποίες εκδίδονται βίζες για τους τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Κροατία συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα στο υπουργείο Ναυτιλίας, υπό τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην σύσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων της Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) ο Π. Κουρουμπλής μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί το Home Porting (έναρξη και τερματισμός της κρουαζιέρας στο ίδιο λιμάνι) στην Ελλάδα. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα για την αξιοποίηση ορισμένων λιμανιών, που σχετίζονται με την κρουαζιέρα.

Ο Π. Κουρουμπλής ανέλαβε την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, που θα αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας για τουρίστες από Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Κροατία και Τουρκία, ενώ στο άμεσα προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: efsyn.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...