Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου για απάτη με μαθητικές εκδρομές


zougla.gr*

Εκατοντάδες μαθητές λυκείων της Βόρειας Ελλάδας έπεσαν θύματα ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου, που χτύπησε «κανόνι», εξαπατώντας τους υπευθύνους σχολείων και φεύγοντας με τις προκαταβολές που εισέπραξε. Τα όσα συνέβησαν την άνοιξη του 2011 με δέκα μαθητικές εκδρομές αναβίωσαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ένας ιδιοκτήτης του γραφείου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για απάτη.

«Ήταν όλα προγραμματισμένα να κλέψουν τα λεφτά από τους μαθητές. Η κομπίνα έγινε για λίγες ημέρες για να μην το αντιληφθούμε», είπε χαρακτηριστικά διευθύντρια σχολείου της Θεσσαλονίκης, η οποία τελικά έδωσε από την τσέπη της όλα τα χρήματα που έλειπαν και είχε καταχραστεί ο κατηγορούμενος, προκειμένου οι μαθητές να κάνουν την εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. «Ξέρετε τι συνέβαινε εκείνες τις ημέρες στο σχολείο μόλις το πληροφορήθηκαν οι μαθητές; Τα παιδιά ήταν έξαλλα που θα έχαναν την εκδρομή για την οποία έδωσαν χρήματα», συμπλήρωσε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι δύο ιδιοκτήτες του γραφείου Superior travel -που από τότε έκλεισε- και ο ιδιοκτήτης ενός τρίτου γραφείου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον έναν ιδιοκτήτη του γραφείου και αθώωσε τους άλλους δύο. Ο καταδικασθείς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δικάστηκε ερήμην και από την ανάκριση και μετά έχουν χαθεί τα ίχνη του, καθώς διάφοροι διεκδικούν χρήματα. Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, που ενδεχομένως ασκήσει στη συνέχεια, εφόσον καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ. Σε περίπτωση όμως που δεν καταβληθούν τα χρήματα, θα αναζητείται ως φυγόποινος.

Προκαταβολές

Η υπόθεση με τις εκδρομές «έσκασε» τον Μάρτιο του 2011, όταν μαθητές σχολείου της Αλεξανδρούπολης εγκλωβίστηκαν στη Βαρκελώνη, καθώς το γραφείο δεν είχε πληρώσει το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν και τα παιδιά πετάχτηκαν έξω. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν αποκαλύψεις για ματαιώσεις μαθητικών εκδρομών από την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καθώς τα χρήματα που έδωσαν οι μαθητές ποτέ δεν έφτασαν στα ξενοδοχεία, τους ξεναγούς και τους οδηγούς λεωφορείων, αλλά κατέληξαν στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη του πρακτορείου, που είχε εξαφανιστεί.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: zougla.gr

Σχετικά Άρθρα