5 λάθη που μπορεί να αποφύγει ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο


untitled-1Όπως αναφέρει η Lucy Fuggle στο trekksoft.com, τα λάθη είναι ανθρώπινα και αναπόφευκτα, και το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από αυτά, ώστε να μην ξανασυμβούν. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρει τα 5 πιο συχνά λάθη, που κάνει ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, καθώς και τους τρόπους, για να τα αποφύγει:

Λάθος 1: Η προσπάθεια ικανοποίησης όλων

Είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν όλοι, και εάν ένα brand, θέλει να παραμείνει αυθεντικό και ενδιαφέρον, δεν μπορεί να απευθύνεται σε όλους. Είναι σημαντικό για ένα ταξιδιωτικό γραφείο, να προσδιορίσει το κοινό – στόχο του και να προσφέρει ποιοτικές εμπειρίες, που να ταιριάζουν στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πελατών του.

  • Για να γίνει κάτι τέτοιο αποτελεσματικά, καλό θα ήταν να δημιουργήσετε “personas”,  δηλαδή προφίλ πελατών με καθορισμένα δημογραφικά και προσωπικά χαρακτηριστικά (ηλικία, τοποθεσία, οικογενειακή κατάσταση, ενδιαφέροντα, προκλήσεις κλπ.), ώστε να γίνει κατανοητό τι τους προσελκύει στις ταξιδιωτικές εμπειρίες, που προσφέρει το γραφείο σας.

Λάθος 2: Η ανυπαρξία φιλικής προς το χρήστη ιστοσελίδας

Η διαδικτυακή παρουσία είναι απαραίτητη για ένα τουριστικό γραφείο, που θέλει να εμφανίζεται στις ταξιδιωτικές αναζητήσεις των πελατών του. Ωστόσο, η απλή ύπαρξη της ιστοσελίδας δεν αρκεί. Είναι σημαντικό να στηθεί έτσι η ιστοσελίδα, ώστε να είναι ελκυστική στη συγκεκριμένη πελατεία του γραφείου. Η ιστοσελίδα, δηλαδή, πρέπει να παρουσιάζει τις προσφορές του γραφείου με ελκυστικό, γρήγορο και ευχάριστο τρόπο, ώστε να οδηγήσει και σε κρατήσεις, και να τονίζει μόνο τα πιο βασικά στοιχεία, ώστε να μην βομβαρδίζει το χρήστη με υπερπληροφόρηση.

  • Ένα αποτελεσματικό τεστ είναι να ζητήσετε από ένα φίλο σας να μπει στην ιστοσελίδα σας και να προσπαθήσει μόνος του να κάνει μία κράτηση και να σας πει πόσο χρόνο του πήρε, εάν δυσκολεύτηκε και πώς του φάνηκε η συνολική εμπειρία.

Λάθος 3: Η υπόθεση ότι οι καταναλωτές αναζητούν υπηρεσίες και όχι εμπειρίες

Υπάρχει ένα όρος στο χώρο του marketing, που λέγεται “marketing myopia”, εννοώντας ότι ο επαγγελματίας έχει “μυωπία” και αντί να επικεντρωθεί στην ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη, επικεντρώνεται στο να πουλήσει προϊόντα.

  • Αντί να επικεντρώνεστε μόνο στις τεχνικές λεπτομέρειες ενός ταξιδιού, καλό θα ήταν να δώσετε και μία εικόνα στους υποψήφιους πελάτες για το πώς θα αισθανθούν, βιώνοντας τις εμπειρίες του ταξιδιού.

Λάθος 4: Η χρήση των social media μόνο για πωλήσεις

Ένας από τους κύριους στόχους ενός brand είναι να συνδεθεί με το κοινό του, και τα social media είναι ιδανικά για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς η άμεση αλληλεπίδραση με τους χρήστες (likes, σχόλια, μηνύματα κλπ), δίνει μία καλή εικόνα για τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Το Instagram είναι από τα πιο κατάλληλα social media, για ένα ταξιδιωτικό γραφείο, καθώς η χρήση του είναι εύκολη, ακόμη και για ένα λιγότερο εξοικειωμένο χρήστη.

  • Δημοσιεύστε εικόνες προορισμών, δραστηριοτήτων και παρελθοντικών επιτυχημένων ταξιδιών, και κερδίστε “likes”, και γιατί όχι και κρατήσεις!

Λάθος 5: Η μη προσφορά της δυνατότητας online κράτησης και πληρωμής

Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε ένα ταξίδι οποτεδήποτε και από οπουδήποτε. Είναι σημαντικό ένας πελάτης να μπορεί να κάνει την κράτησή του, ακόμη και αν είναι σαββατοκύριακο και βρίσκεται εκτός πόλης. Εάν η κράτηση στο τουριστικό γραφείο σας, δεν γίνεται διαδικτυακά, τότε θα στραφεί αλλού. Ο σύγχρονος πελάτης είναι ανυπόμονος και δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει ή να πάει αυτοπροσώπως στο γραφείο, εφόσον έχει εναλλακτικές στο διαδίκτυο.

  • Επενδύστε σε ένα καλό σύστημα online κράτησης και πληρωμής και δώστε στους πελάτες σας αυτό που ζητούν.

Σχετικά Άρθρα