Πώς να επενδύσει ένας ταξιδιωτικός πράκτορας στη digital εικόνα του

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αντιμετωπίζουν καθημερινά τη μάχη με τους OTAs και τα ταξιδιωτικά site, όπως τα Trivago και Travelplanet. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα προτιμούν έναν επαγγελματία, για να κανονίσει το τέλειο ταξίδι. Το ίντερνετ, όμως, είναι στην καθημερινότητά μας, γι αυτό, λοιπόν, κάθε τουριστικός πράκτορας πρέπει να χτίσει μία digital εικόνα, ένα προφίλ στο διαδίκτυο, για σωστό marketing.

Δελεάστε με εικόνες

Η εικόνα τραβάει το μάτι στο ίντερνετ και, μιας και το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς, φροντίστε να δείχνετε δελεαστικές εικόνες από μαγευτικά μέρη, στα οποία μπορείτε να ταξιδέψετε τους πελάτες σας.

Υιοθετήστε και χρησιμοποιήστε features αλληλεπίδρασης

Οι πελάτες σας είναι πιθανό να ψάξουν τον πιο εύκολο τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας Online, και να έχουν όσο το δυνατό λιγότερες μετακινήσεις, επισκέψεις, συνεννοήσεις κλπ. Σκεφτείτε, επομένως, να ενεργοποιήσετε υπηρεσίες με QR code για άμεσες κρατήσεις και πληρωμές ακόμα και από το κινητό, δυνατότητες άμεσης κράτησης με button “Book Now”, χωρίς πολλές αιτήσεις και φόρμες συμπλήρωσης.

Δημιουργήστε έναν digital κατάλογο

Βοηθήστε τους πελάτες σας στην έρευνά τους, δημιουργώντας έναν digital κατάλογο να χαζέψουν, όπως παλαιότερα θα ξεφύλλιζαν το διαφημιστικό σας. Είτε μόνιμα Online, είτε σε μορφή pdf, που μπορούν να κατεβάσουν οι πελάτες, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλα τα ταξίδια που οργανώνετε, δημοφιλείς προορισμούς, tips και παρουσιάσεις.

Βάλτε και τα βίντεο στο παιχνίδι

Τα βίντεο τραβάνε επίσης πολύ την προσοχή των πελατών. Ειδικά τώρα με τα Instagram stories και τις Live μεταδόσεις σε Facebook και Instagram, το marketing μέσω βίντεο είναι trend. Μία μετάδοση από το ταξίδι σας, λοιπόν, ένα βίντεο από μία πολιτιστική παράδοση ενός τόπου, ακόμα και ένα απλό «γεια» στους πελάτες σας, θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς

Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος ή οι γνώσεις σας δεν επαρκούν, τότε σκεφτείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό στο digital marketing, ο οποίος θα γνωρίζει πώς να κάνετε σωστή προώθηση, διαφήμιση και διαγωνισμούς, στα social media.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...