Πώς να βγείτε πιο ψηλά στις αναζητήσεις διακοπών στη Google!


google-travel

Το ttgmedia.com, μας αποκαλύπτει τους 5 τρόπους -σύμφωνα με τον Darren Kyle, search marketing manager στην Equimedia-, με τους οποίους μπορούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να εμφανίζονται ψηλά στις ταξιδιωτικές αναζητήσεις στη Google:

1. Επεκτάσεις

Η αγορά επεκτάσεων (pay-per-click) -όπως για π.χ. επεκτάσεις με link ή τιμές- στη μηχανή αναζήτησης της Google, καθιστά δυνατή την παρουσίαση συγκεκριμένων προορισμών ή την προώθηση ειδικών προσφορών.

2. Keyword planner 

Το εργαλείο της Google για λέξεις-κλειδιά προτείνει λέξεις, που σχετίζονται με αναζήτηση διακοπών, όμως θα πρέπει να περιμένετε ότι, για αυτές τις λέξεις, το πραγματικό κόστος ανά κλικ θα είναι υψηλότερο, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους αιχμής.

3. Σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης

Στη βιομηχανία υπάρχουν μορφές διαφημίσεων, που δεν είναι ανοικτές σε άλλες αγορές. Μια που λανσάρεται στις περισσότερες χώρες είναι η διαφήμιση 3 pack, η οποία προτείνει κράτηση δωματίου σε 3 διαφορετικά κανάλια όταν ο δυνητικός πελάτης κάνει αναζήτηση για ξενοδοχείο στη Google.

4. Εποχικότητα

Οι Marketers πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των εποχιακών τάσεων, που σχετίζονται με το brand τους, ώστε να προσελκύσουν το μεγαλύτερο δυνατό όγκο κατά τις περιόδους αιχμής.

5. Ευκινησία

Η ευκινησία είναι πολύ σημαντική για την προστασία της φήμης του brand. Τα παγκόσμια γεγονότα μπορούν να καταστρέψουν την ταξιδιωτική βιομηχανία μέσα σε μια στιγμή. Οι φυσικές καταστροφές, τα αεροπορικά δυστυχήματα, η τρομοκρατία και οι υγειονομικές κρίσεις έχουν φοβερές συνέπειες στις αναζητήσεις και στις κρατήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα