Κάντε τα ομαδικά ταξίδια …εξατομικευμένα!


Σαφέστατα και είναι σημαντικά τα έσοδα ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου, από την κράτηση μεμονωμένων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ξενοδοχείων, όμως η διοργάνωση ομαδικών ταξιδιών αποφέρει ακόμη μεγαλύτερο κέρδος σε ένα πρακτορείο και για αυτό και αξίζει να προωθηθεί ιδιαιτέρως.

ομαδικά ταξίδια

Φροντίστε να κάνετε σαφή τα πλεονεκτήματα ενός ομαδικού ταξιδιού σε κάθε πελάτη που έρχεστε σε επαφή, είτε έρχεται στο γραφείο σας, είτε προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email και social media. Όπως ήδη γνωρίζετε – και μάλιστα καλύτερα από τον καθένα-, με τα ομαδικά ταξίδια οι πελάτες σας θα γλιτώσουν πολύ χρόνο από τη διοργάνωση του ταξιδιού, αλλά και χρήμα, ιδίως όσοι φροντίζουν τελευταία στιγμή για τις διακοπές τους, όπου οι τιμές είναι στα ύψη. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσετε να το καταλάβουν. Στα ομαδικά ταξίδια, φροντίζετε για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού (μεταφορικά, κρατήσεις, γεύματα, μουσεία κλπ.) και προσφέρετε προκαθορισμένες τιμές ανεξάρτητα από το πότε θα κάνουν την κράτηση οι πελάτες, πλεονεκτήματα που κανένας πελάτης σας δεν θα μπορέσει να βρει στο διαδίκτυο. Ένα ομαδικό ταξίδι προσφέρει ασφάλεια, είτε πρόκειται για προορισμούς, που δεν ταξιδεύει εύκολα κάποιος μόνος, είτε γιατί το πρακτορείο σας θα αναλάει να διορθώσει κάτι που μπορεί να πήγε στραβά και ο πελάτης δεν χρειαστεί να ανησυχήσει για αυτό. Οι μεταφορές στον προορισμό είναι εξασφαλισμένες, άνετες και χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ενώ ο ξεναγός παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση στους ταξιδιώτες. Τι άλλο να ζητήσουν;

Στον αντίλογο, βέβαια μπορεί κανείς να πει ότι πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά ίσως υπερβολικά οργανωμένα. Ο ταξιδιώτης σήμερα είναι και εξερευνητής. Θέλει να δοκιμάσει, να δει, να γευτεί και να βιώσει νέες εμπειρίες και ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που θα του αφήνει μόνο ένα ελεύθερο απόγευμα στην πόλη, δεν του αρκεί. Δώστε, λοιπόν, στους πελάτες σας χρόνο – και πάνω από όλα – δώστε τους ποιοτικό χρόνο! Μάθετε από πριν τα ενδιαφέροντά τους (όπως νυχτερινή ζωή, αθλήματα, τέχνες, γαστρονομία, επιστήμη) και φροντίστε στις ελεύθερες μέρες τους στο ταξίδι, να τους κάνετε εξατομικευμένες προτάσεις, που να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους. Προτείνετέ τους στέκια, εστιατόρια με τοπική κουζίνα, χωμένα μπαράκια που συχνάζουν οι ντόπιοι, πάρκα που χαλαρώνουν τα απογεύματά τους και πρωτότυπα μουσεία και εκθέσεις που δεν ανήκουν στο “top ten” του τουριστικού οδηγού. Δώστε τους ιδέες για κάντε προτάσεις, που θα τους μείνουν αξέχαστες. Δώστε τους όλα τα προνόμια ενός ομαδικού ταξιδιού και προσθέστε ένα ακόμη …τη μαγεία της εξερεύνησης!

Σχετικά Άρθρα